Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Čebelnjak

POSTAVITEV ČEBELNJAKA

Ker je v okolici knjižnice veliko čebelje paše in tudi vode, je knjižnica v sodelovanju s čebelarskim društvom v oddaljeni kotiček knjižničnega vrta postavila čebelnjak z dvanajstimi panji. V letu 2021 si skupaj z društvom prizadevamo za pridobitev učnega čebelnjaka.

 

 

ČEBELAM NAJBOLJ PRIJAZNA OBČINA

Slovenija je v okviru Organizacije Združenih narodov (OZN) dosegla, da je 20. maj razglašen za svetovni dan čebel. Tudi Občina Ormož se zaveda izjemnega pomena čebel za ohranjanje ravnovesja v naravi.

Knjižnica je podprla prizadevanja Občine Ormož, sodelovala pri pisanju prijave in pripomogla, da je občina pridobila certifikat Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2020.

 

 

Konec marca 2021 je potekala še slovesna podelitev laskavega naslova pred Grajsko pristavo v Ormožu, katere se je udeležila tudi knjižnica s svojo premično knjigobežnico. V njej so tokrat svoje mesto dobile knjige na temo čebel, čebelarstva in medu.

 

 

SODELOVANJE S ČEBELARSKIM DRUŠTVOM

Dobri čebelarji potrebujejo veliko znanja, ki ga pridobijo tudi s  pomočjo strokovne literature s področja čebelarstva, ki ga knjižnica sproti dopolnjuje.

Svoje prostore z veseljem nudi za izobraževanja in predavanja društva.

 

 

KNJIŽNIČNI MED

Ekološko pridelan med se že več let prideluje v sodelovanju z lokalnimi čebelarji. Opremi se ga z nalepkami in prav tako kot čajne mešanice deli v promocijske namene, s čimer se promovira branje domačih literatov.

 


<< Predhodna stran Na vrh Naslednja stran >>