Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Literarni večeri

Knjižnica Ormož s posebno pozornostjo skrbi za promocijo kvalitetne sodobne literature. V sodelovanju z založbami in samostojno si prizadeva v goste pridobiti slovenske literate in z izvedbo literarnih večerov oz. pogovorov skrbi za zadovoljitev raznolikih literarnih okusov, bogato ponudbo kulturnih dogodkov v lokalnem okolju ter kakovostno preživljanje prostega časa. Medse povabimo tako znane slovenske pisatelje, avtorje uspešnic ali nagrajenega leposlovja, kot tudi domače avtorje, s katerimi promoviramo dela iz lokalnega okolja, priložnosti pa seveda nudimo tudi mladim pisateljicam in pisateljem, ki se šele uveljavljajo s svojimi prvenci.

Z literarnimi pogovori popestrimo tudi dogajanje ob različnih priložnostih, kot so svetovni dan knjige ter Noč knjige, Dneve poezije in vina, Teden in dan splošnih knjižnic, zaključek bralne značke za odrasle, enega pomembnejših dogodkov v knjižnici pa predstavlja tudi pravljični večer za odrasle, katerega vsako leto izvedemo v začetku januarja kot uvod v literarne dejavnosti, namenjene odraslim.