Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

PressReader

Zbirka Library Press Display prinaša tekoče izdaje več kot 5.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike. Skupaj več kot 100 držav in več kot 60 jezikov.

Med njimi so na voljo naslovi številnih resnih časnikov kot so: The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 ore (Italija), Le Figaro, Le Monde (Francija), Die Presse, Der Standard, Kleine Zeitung Karnten (Avstrija), The Washington Post, USA Today (ZDA), Večernji list (Hrvaška) in številni drugi.

Od slovenskih časnikov so vam na voljo: Dnevnik, Delo, Nedeljski dnevnik, Slovenske novice in Potovanja in stil.

Portal omogoča iskanje po celotnih besedilih, tiskanje in številne druge možnosti. Lahko izberemo tudi možnost prevoda izbranega članka (na razpolago prevod v 12 različnih jezikov), ali članek poslušamo.

Posebno bralno izkušnjo pa prinaša aplikacija PressReader, ki omogoča branje na tabličnih računalnikih in pametnih telefonih.

Aplikacija tudi omogoča, da si naložite časnike ali revije po lastni izbiri (navodila) in jih prebirate kasneje kjerkoli, tudi izven prostorov pokritih z WiFi omrežjem.

Zbirka je dostopna na dva načina: