Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Arhiv prireditev (2020-2018)

Novoletno voščilo

Sreda, 23. december 2020

Želimo vam mirno, zdravo in čarobno leto 2021.
Več ...

Literarni utrinek - PRÉVERT

Četrtek, 17. december 2020

Knjižnica Ormož je za vas pripravila nekaj novega. Skozi poezijo Jacquesa Préverta vas bo popeljala Marjetka Pfajfar. Vabljeni k ogledu posnetka.
Več ...

Zaključek Bralne značke za odrasle 2020

Ponedeljek, 14. december 2020

Bralna značka za odrasle 2020 se počasi zaključuje. Rok za oddajo bralnih mapic je 19. december. Izpolnjene bralne mapice lahko vrnete na izposoji, pošljete po pošti ali oddate v poštni nabiralnik Knjižnice Ormož.
Več ...

Radijska oddaja Knjižnice Ormož

Ponedeljek, 7. december 2020
Več ...

Klepet o plesu in branju z Juretom Mastenom

Ponedeljek, 7. december 2020

Na Ta veseli dan kulture, 3. decembra, smo objavili natečaj Zapleši s knjigo . Če menite, da ples ni za vas, da imate dve levi nogi ali vam je nerodno zaplesati, prisluhnite pogovoru z mladim plesalcem, verjamemo, da vas bo ohrabril in navdušil. Zakaj se veselega decembra 2020 ne bi spominjali po prav posebnem druženju? Druženju in plesu s knjigami. Prisluhnite pogovoru in izvedeli boste, kaj počne Jure danes, kaj mu pomeni ples, kakšni so učinki plesa na počutje, katere knjige so ga zaznamovale in kaj svetuje vsem, ki menijo, da ne znajo plesati.
Več ...

Natečaj Zapleši s knjigo

3. december 2020 - 3. januar 2021

Zakaj se veselega decembra 2020 ne bi spominjali po prav posebnem druženju? Druženju z vašo najljubšo prijateljico, knjigo. Na Ta veseli dan kulture vas vabimo, da zaplešete s knjigo! Sodelujte na natečaju Zapleši s knjigo in nam do 3. januarja 2021 na e-naslov knjiznicaorm@orm.sik.si pošljite fotografijo ali posnetek vašega plesa s knjigo. Če bo velikost posnetka večja od 25 MB, ga pošljite preko storitve WeTransfer na naš e-naslov knjiznicaorm@orm.sik.si. Prispevke bomo javno objavili in izbrane simbolično nagradili.
Več ...

Razstava ob 120. obletnici rojstva Stanka Cajnkarja

November 2020 - januar 2021

Letos mineva 120 let od rojstva dr. Stanka Cajnkarja, duhovnika, dramatika, pisatelja, esejista in urednika, ki se je rodil 25. aprila 1900 v Savcih pri Svetem Tomažu. V Knjižnici Ormož smo pripravili priložnostno razstavo, ki si jo lahko ogledate do konca januarja prihodnjega leta.
Več ...

20. november - Dan splošnih knjižnic

20. november 2020 v Knjižnici Ormož

Slovenske splošne knjižnice praznujemo na ta dan, 20. novembra, svoj praznik. Čestitke! Tukaj smo z vami in za vas. Vabljeni k ogledu posnetka, ki smo ga knjižničarji pripravili za vas. V videu se boste lahko sprehodili po ormoški knjižnici in začutili njen utrip.
Več ...

Teden splošnih knjižnic v Knjižnici Ormož

16.–20. november 2020 v Knjižnici Ormož

V času novega vala epidemije ormoška knjižnica ostaja uporabnikom še naprej odprta in išče nove pristope do uporabnikov ter digitalnih storitev.
Ker sta vloga in položaj knjižnic v času ustavitve javnega življenja, ko so zaprta vrata vseh šol, večine vrtcev, kulturnih ustanov in vseh drugih inštitucij, kjer bi se lahko odvijalo kakršno koli družabno življenje, še bolj pomembni tako za posameznika kot družbo, nam bo v veliko veselje, če boste ta teden praznovali z nami Teden splošnih knjižnic.
Več ...

Radijska oddaja Knjižnice Ormož

Ponedeljek, 2. november 2020

Vsak prvi ponedeljek v mesecu lahko na valovih Radia Prlek prisluhnete novicam in novostim iz Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož. V mesecu novembru bomo na sporedu danes, 2. novembra, ob 18. uri. Ponovitev oddaje bo v nedeljo, 8. novembra, ob 18. uri.
Več ...

Bralna značka za odrasle

Četrtek, 29. oktober 2020

Bralce obveščamo, da rok za oddajo bralnih mapic podaljšujemo do 20. decembra 2020.
Izpolnjene bralne mapice lahko vrnete na prevzemnem mestu knjižnice, pošljete po pošti, v primeru zaprte knjižnice se pa lahko mapice oddajo v poštni nabiralnik knjižnice v Ormožu.
Ostaja vam torej še kar nekaj časa, da do konca letošnjega leta posežete po zanimivi knjigi ali dveh, zato vabljeni k branju!
Več ...

Odprtje razstave likovno-literarne kolonije Malek 2020

Torek, 6. oktober 2020, ob 18. uri na vrtni terasi Knjižnice Ormož

Kolonija in razstava sta posvečeni domačinu, slovenskemu pisatelju, duhovniku in domoljubu, Francu Ksavru Mešku. Odprtje bo hkrati tudi peta postavitev Rastoče knjige Ormoža. Slavnostna govornica bo dr. Etelka Korpic Horvat, ambasadorka Rastoče knjige. V kulturnem programu bodo sodelovali Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož in učenci Glasbene šole Ormož.
Več ...

Evropski teden športa

23.–30. september 2020 v Knjižnici Ormož

Knjižnica Ormož tudi letos izvaja bralne dogodke v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja 2020, ki poteka od 8. septembra do 11. oktobra. Mladi bralci, ne pozabite na Poletni bralni izziv, ki se zaključi 9. oktobra, ter na oddajo beležk za Pikino bralno značko do 5. oktobra. Najmlajši pa se nam pridružite na pravljičnih uricah. Več informacij o poteku dogodkov vam je na voljo na sledeči povezavi: https://nmsb.pismen.si/.
Več ...

Spet doma - Tadej Vesenjak

Četrtek, 24. september 2020, ob 18. uri na vrtni terasi Knjižnice Ormož

Tadej piše, ustvarja in misli v prleščini. Ima redek dar, da iz najpreprostejših prvin stke najčudovitejšo poetiko in jo kot kantavtor izvede tako, da mu verjameš. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom.
Pridite razvajat svoja ušesa s srčnimi besedili.
Več ...

Webinar COBISS+ in mCOBISS v praksi

Torek, 22. september 2020, ob 19. uri

Spoštovani uporabniki, ali veste, kako gradivo poiskati v katalogu knjižnice, kako si ga rezervirati, mu podaljšati rok izposoje, si pogledati zgodovino vseh izposoj in si vključiti prejemanje e-obvestil?
Obveščamo vas, da bo podjetje IZUM v torek, 22. septembra, ob 19. uri izvedlo webinar z naslovom COBISS+ in mCOBISS v praksi.
Ciljna publika za ta webinar ste prav vi, uporabniki knjižnic.
Več ...

Predstavitev knjige Leva Detele - Disident

Petek, 11. september 2020, ob 18. uri, v dvorani Sokolana v Središču ob Dravi

Lev Detela je pisatelj, pesnik, dramatik, esejist, prevajalec in kulturni publicist, ki je odraščal v Središču ob Dravi. Od leta 1960 živi in ustvarja v Avstriji, trenutno na Dunaju. Za svoje literarno in kulturno ustvarjanje je prejel več nagrad.
Raznovrstni prispevki v knjigi Leva Detele Disident prinašajo celosten pogled v književnikovo pestro in vznemirljivo življenjsko zgodbo ter njegov pogled na lastno umetniško ustvarjalnost, na literarno in kulturno življenje v Avstriji in Sloveniji.
Z gostom se bo pogovarjala Helena Srnec.
Več ...

Kviz št. 2 v knjižnici

Sobota, 5. september 2020, ob 19. uri na vrtni terasi Knjižnice Ormož

Po uspešno izvedenem prvem kvizu v Knjižnici Franca Ksavra Meško Ormož z veseljem napovedujemo večer, ki ga bomo zopet posvetili znanju.
Vljudno vabimo vse, ki se želijo zabavati, tekmovati in izvedeti kaj novega, da se nam pridružijo v soboto, 5. septembra 2020, ob 19. uri, na Kvizu št. 2 v knjižnici. Podelili bomo bogate knjižne nagrade.
Kviz bo potekal pod večernim nebom na vrtni terasi Knjižnice Ormož. Odgovarjalo se bo na 40 zabavnih in zanimivih vprašanj, razdeljenih v dva sklopa, ki jih bo pripravil Timon Grabovac. Poudarek prvega dela bo na zgodovini, drugi del pa bo zajemal vse ostale teme, zato se bo našlo nekaj za vsakogar.
Več ...

Dnevi poezije in vina

Petek, 28. avgust 2020, ob 18. uri v Knjižnici Ormož

Tudi to poletje bodo priznani pesniki in pesnice iz desetih držav sveta nastopili na številnih dogodkih 24. mednarodnega pesniškega festivala Dnevi poezije in vina. Dogodki bodo potekali med 26. in 29. avgustom v različnih krajih po Sloveniji.
Pesniško branje se bo odvilo tudi v Ormožu, in sicer v petek, 28. avgusta 2020, ob 18. uri, na letni terasi Knjižnice Franca Ksavra Meško Ormož. Gostili bomo štiri avtorje (iz Sirije, Irana in Iraka). Dogodek bo povezoval Igor Divjak.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Tatjana Gregorc (Lutra)

Četrtek, 27. avgust 2020, ob 15. uri odhod avtobusa izpred ormoškega gradu

Biotska pestrost je ključnega pomena za obstoj človeške civilizacije. Na zaključni ekskurziji v Krajinski park Goričko bomo v Vidrini učilnici v naravi spoznali vlogo vidre in bobra v vodnih ekosistemih in boju proti podnebnim spremembam. Z nami bo Tatjana Gregorc iz Lutre, Inštituta za ohranjanje naravne dediščine.
Več ...

Razstava ob 100. obletnici rojstva Stanka Janežiča

Avgust - november 2020

V torek, 4. avgusta, je minilo 100 let od rojstva slovenskega ekumenskega teologa, pesnika in pisatelja Stanka Janežiča, ki je svojo življenjsko pot pričel v Pavlovskem Vrhu pri Sv. Miklavžu pri Ormožu. Pri pisanju se je dotikal svoje rodne pokrajine, obsijane s soncem in posute z vinskimi goricami, ki pa v sebi skriva težko garaško življenje kmečkega prebivalstva. Je avtor, ki se je s ponosom spominjal svojih prleških korenin in se tako uveljavil kot avtor Slovenskih goric. Za časa svojega življenja je napisal kar 484 knjižnih del. Umrl je 10. septembra 2010 v Pavlovskem Vrhu.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Dominik Bombek (DOOPS)

Četrtek, 20. avgust 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

ODPADLO ZARADI POŠKODBE GOSTA!
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Aleš Žganjar

Četrtek, 13. avgust 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Vsi, ki želite svoje jedilnike popestriti z nemesnimi jedmi, z enostavnimi in lahkimi recepti, primernimi za vroče dni, vabljeni na kuharsko delavnico. Z nami bo Aleš Žganjar iz Zavoda za gostinstvo in turizem NA.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Kristjan Nedog

Četrtek, 6. avgust 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Življenje se spreminja in pogosto se soočamo z različnimi izzivi, težavami in s stresi, a izkušnja s situacijo Covid-19 je bila prav posebna. O njenih vplivih na duševno zdravje in počutje bo spregovoril strokovnjak psihiatrije. Kako različne okoliščine vplivajo na duševno zdravje, medsebojne odnose, zadovoljstvo z življenjem? Kako se soočati s težavami, strahovi, z izzivi in negotovostjo? Kaj terjajo od nas spremembe, novosti? Kako negovati in krepiti zdrave odnose? Kako poskrbeti za svojo čustveno in psihološko stabilnost, duševno zdravje? To je le nekaj vprašanj, na katera bomo iskali odgovore.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Vlado Pušnik

Četrtek, 30. julij 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Apiterapija je veda o krepitvi zdravja in o preprečevanju, lajšanju in odpravljanju zdravstvenih težav s čebeljimi pridelki ali pripravki iz njih. Vlado Pušnik, izkušen čebelar in apiterapevt, bo z nami delil modrosti o uporabi apiterapije v vsakdanjem življenju. Prav tako nam bo predstavil svojo novo knjigo Apiterapevtski nasveti.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Maja Botolin Vaupotič

Četrtek, 23. julij 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Gostja Maja Botolin Vaupotič nam bo na predavanju Čarobnejše kot njihova imena predstavila, kako je prišlo do poimenovanja rastlin in na podlagi kakšnih načel je poimenovanje določeno. Zgodovina rastlinskih imen je namreč neposredno povezana z njihovim raziskovanjem.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Lea Vidovič (Center za krepitev zdravja Ormož)

Četrtek, 16. julij 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Opazovanje modrega neba, zelenih krošenj, poslušanje ptičjega žvrgolenja in dežja lahko v nas sproži posebne občutke. Lea Vidovič, magistrica psihologije iz Centra za krepitev zdravja Ormož, nas bo na predavanju popeljala skozi razumevanje psihološkega pomena barv in zvokov iz narave ter njihov vpliv na naše duševno zdravje.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Jože Brumen (Čebelarsko društvo Ormož)

Četrtek, 9. julij 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Letos bomo spregovorili tudi o čebelah, saj na knjižnični terasi spremljamo njihovo življenje in predano delo. Za njih skrbi Jože Brumen, predsednik Čebelarskega društva Ormož, ki bo predstavil uporabnost, lastnosti in zdravilnost čebeljih pridelkov. Med, propolis, cvetni prah, matični mleček, čebelji vosek so živila, prehranska dopolnila in naravna zdravila, ki jih človek uživa že od nekoč. A jih dovolj dobro poznate?
Več ...

Bralni namigi za vroče poletne dni

Julij in avgust 2020

V teh vročih poletnih dneh, ko se večina od vas odpravlja na dopustovanje, smo v Knjižnici Ormož pripravili zanimiv izbor knjig za poletno branje doma, na morju, ob jezeru, v gorski koči in šotoru oziroma, kjerkoli vam srce poželi, samo, da knjig voda ne dobi.
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi - Iztok Luskovič (Zavod Botanik)

Četrtek, 2. julij 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Ekološko kmetovanje je sinonim za visoko kakovostno in varno hrano, ki po najkrajši poti pride iz njive na krožnik. Vse večji pomen pridobiva tudi v našem lokalnem okolju.
Z nami bo delil svoje izkušnje in znanje Iztok Luskovič iz Zavoda 100% Naravno Botanik Ormož.
Več ...

Poletni program prireditev

Julij in avgust 2020

- LETNA TERASA
- KVIZ ŠT. 1 V KNJIŽNICI
- »DECA FKÜP NA KNIŽNI KÜP«
- POLETNI BRALNI IZZIV
- ČETRTKOVI ZELENI POPOLDNEVI
- DNEVI POEZIJE IN VINA 2020
Več ...

Kviz št. 1 v knjižnici

Sobota, 4. julij 2020, ob 20. uri na vrtni terasi Knjižnice Ormož

Stalne in tudi malo manj stalne bralce vabimo, da se nam pridružite na Kvizu št. 1 v Knjižnici!
Kviz bo potekal pod večernim nebom na vrtni terasi Knjižnice Ormož. Odgovarjalo se bo na 40 zabavnih in zanimivih vprašanj razdeljenih v dva sklopa, ki jih bo pripravil Timon Grabovac. Poudarek prvega dela bo na literaturi in ostali umetnosti, drugi del pa bo zajemal vse ostale teme, zato se bo našlo nekaj za vsakogar.
Več ...

Literarni večer z Markom Radmilovičem

Četrtek, 18. junij 2020, ob 19. uri na vrtni terasi Knjižnice Ormož

V pogovoru z Beletrininim trubadurjem bomo spoznali njegovo pot od novinarstva, filmografije, ustvarjanja radijskih satir Zapisi iz Močvirja, za katere je dobil Ježkovo nagrado, do njegovega romanesknega prvenca Kolesar.
Pogovor bo vodila Marijana Korotaj.
Več ...

Bralna značka za odrasle 2020

Torek, 26. maj 2020

Dragi bralci, bralno značko za odrasle v letu 2020 izvajamo že petnajstič zapored. Letošnjo temo bralne značke smo poimenovali ZA LJUBITELJE KNJIG, kjer vam je za vseh petindvajset črk slovenske abecede na voljo petindvajset priimkov literatk in literatov.
Za opravljeno bralno značko do 20. novembra 2020 preberite 5 knjig s seznama, ki smo ga v sodelovanju s Knjižnico Ivana Potrča Ptuj pripravili za vas, in izpolnite ter oddajte bralno mapico, ki je na voljo v vseh naših knjižnicah. Mapice lahko oddate v kateri koli izmed naših knjižnic (osrednji ali krajevnih).
Več ...

Viljem Gogala: Duhovno-potopisno predavanje s predstavitvijo knjige

Četrtek, 12. marec 2020, ob 18. uri v Knjižnici Ormož

Viljem Gogala nam bo v svojem duhovno-potopisnem predavanju predstavil svoje desetletje dolgo popotovanje po romarskih poteh, brez denarja, samo on in tišina. Plod njegovega popotpvanja je knjiga POTopis, knjiga, ki je napisana v tišini in ki je namenjena vsem, ki iščejo svojo življenjsko pot.
Več ...

Literarni večer z ANICO ŠTUHEC

Sreda, 4. marec 2020, ob 18. uri v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž

Anica Štuhec, ki svojo drago Prlekijo obiskuje že več kot 60 let, bo predstavila svojo prvo pesniško zbirko Iz mojega srca. Kot sama pravi, je v njej zapisano vse , kar ji je narekovalo srce. Ob svojem 80. rojstnem dnevu jo je poklonila bližnjim sorodnikom in prijateljem.
Z avtorico se bo pogovarjala Mateja Hržič.
Več ...

Bralni klub v Knjižnici Ormož

Sreda, 19. februar 2020, ob 9. uri v Knjižnici Ormož

Brali in pogovarjali se bomo po naslednjem programu:
- 20. november 2019: Naša domača beseda - ormoški poeti
- 18. december 2019: Različni verski prazniki (božič, bajram,  hanuka, velika noč)
- 15. januar 2020: Kaj nam je zapustil Valentin Vodnik
- 19. februar 2020: France Prešeren in Mimi Malenšek - kaj imata skupnega?
- 18. marec 2020: Kako osvojiti Ivana Cankarja?
- 15. april 2020:  Življenje kot pravljica - H. C. Andersen.
Več ...

Predstavitev humanitarne odprave na Madagaskar

Ponedeljek, 17. februar 2020, ob 18. uri v Kulturnem domu Sveti Tomaž

Ob koncu študija dentalne medicine je domačinka Klara Rakuša tri mesece preživela na misijonu Matanga, kjer je nudila zobozdravstveno oskrbo domačinom.  V sliki in besedi bomo spoznali njeno delo, skromnega, iznajdljivega in veselega malgaškega človeka ter razmere v katerih živi.
Več ...

Krepitev zdravja: predavanje o pomenu mišic medeničnega dna

Četrtek, 13. februar 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Ste že slišali za mišice medeničnega dna, čemu služijo, zakaj so pomembne in kako jih aktiviramo?
Vse to in še več boste izvedeli na strokovnem predavanju Mateje Kržin, ki nam bo predstavila, kako ohraniti medenično dno močno skozi vse življenje in katere so tiste vaje, s katerimi jih krepimo.
Več ...

DAN ODPRTIH VRAT ob slovenskem kulturnem prazniku

Sobota, 8. februar 2020, med 8. in 13. uro v Knjižnici Ormož

Praznovanje praznika bomo pričeli s pozdravom trobilnega kvarteta Ormož pod vodstvom Slavka Petka, ob 10. uri.
Za najmlajše obiskovalce bo sledila predstavitev slikanice Medvedek peče slovensko potico, na otroškem oddelku, ob 10.15.
Kasneje, ob 11. uri, boste lahko prisluhnili instrumentalnemu nastopu Matica Petka.
Ves čas dogajanja bodo na ogled izpostavljena dela lokalnih ustvarjalcev in razstava Prešernovih nagrajencev.
Več ...

TIHI VEČERI - film o življenju in delu Franca Ksavra Meška

Četrtek, 30. januar 2020, ob 18. uri v Beli dvorani Grajske pristave

Studio Siposh je na filmskem platnu na edinstven način oživel dediščino našega rojaka Franca Ksavra Meška. Film pod skupnim naslovom Tihi večeri sestavljata dokumentarni in igrani del. Skozi pripoved ljudi, ki so Meška poznali, se izrisuje podoba pisatelja, ki je bil zvest svojemu poslanstvu in neutruden literarni ustvarjalec. Igrani del filma, s podnaslovom Onkraj poljan, pa je zgodba o Manci in Tinetu, ki nas popelje skozi svetove, ustvarjene izpod Meškovega peresa. Producent in režiser filma je Meškov prapranečak David Sipoš. Igrani film Onkraj poljan je na filmskem festivalu v Rimu, zraven nagrade za najboljši film, prejel tudi nagrado za najboljšega mladega igralca.
Več ...

Roman Vodeb: PRVI SPOL

Četrtek, 23. januar 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Mag. Roman Vodeb, kontroverzni psihoanalitik, ki se s svojim znanjem in izkušnjami pojavlja na javni medijski sceni kot nasprotnik feminizma in zagovornik razlik med spoloma, bo predstavil svojo šesto knjigo, v kateri govori predvsem o ženskah, seksualnosti ter feminizmu skozi oči psihoanalize.
Stališča avtorja ne izražajo stališč knjižnice.
Več ...

Predavanje o NAVADNI ČIGRI

Četrtek, 16. januar 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Varstveni ornitolog Tilen Basle iz DOPPS-a bo predstavil ogroženo vrsto ptice, navadno čigro, ki gnezdi na Ptujskem in Ormoškem jezeru. Izvedeli bomo več o navadni čigri, o ekologiji čigre, njeni populaciji in o tem, kako upravljamo z njenim bivališčem.
Več ...

Bralni klub v Knjižnici Ormož

Sreda, 15. januar 2020, ob 9. uri v Knjižnici Ormož

Brali in pogovarjali se bomo po naslednjem programu:
- 20. november 2019: Naša domača beseda - ormoški poeti
- 18. december 2019: Različni verski prazniki (božič, bajram,  hanuka, velika noč)
- 15. januar 2020: Kaj nam je zapustil Valentin Vodnik
- 19. februar 2020: France Prešeren in Mimi Malenšek - kaj imata skupnega?
- 18. marec 2020: Kako osvojiti Ivana Cankarja?
- 15. april 2020:  Življenje kot pravljica - H. C. Andersen.
Več ...

Delavnica POLSTENJA v Knjižnici Ormož

Torek, 14. januar 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

Delavnica mokrega polstenja iz ovčje volne bo potekala pod vodstvom Silve Kelemina.
Z njeno pomočjo si boste izdelali unikatne izdelke za nakit ali dekoracijo.
Delavnica je brezplačna. Za material bo poskrbljeno.
Več ...

Pravljični večer za odrasle v Knjižnici Ormož

Četrtek, 9. januar 2020, ob 17. uri v Knjižnici Ormož

V svet pravljic nas bodo popeljali knjižničarji z izjemnim pripovedovalskim talentom.
Zgodbe bodo oživljali: Darja Plavčak, Robert Kereži, Barbara Kaiser,  Monika Čermelj, Marko Bezenšek in  Liljana Klemenčič.
Glasbena gostja bo mlada harfistka Pia Škorjanec.
Več ...

Bralni klub v Knjižnici Ormož

Sreda, 18. december 2019, ob 9. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Vinske zgodbe z Bojanom Kobalom

Četrtek, 12. december 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Otvoritev razstave ormoških čipk

Četrtek, 12. december 2019, ob 16.30 uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Zaključek bralne značke za odrasle 2019

Četrtek, 5. december 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Ta veseli dan kulture - pogovor z Ditko v Kulturnem domu Sveti Tomaž

Torek, 3. december 2019, ob 19. uri v Kulturnem domu Sveti Tomaž
Več ...

Ustvarjalna delavnica božično-novoletnih okraskov iz gline v Krajevni knjižnici Ivanjkovci

Torek, 3. december 2019, ob 16. uri v Krajevni knjižnici Ivanjkovci
Več ...

Tamburaši iz Cirkulan

Ponedeljek, 2. december 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Delavnica izdelovanja adventnih venčkov v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž

Sreda, 27. november 2019, ob 16. uri v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž
Več ...

Delavnica polstenja iz ovčje volne v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi

Ponedeljek, 25. november v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi
Več ...

Mitja Čander - Literarni večer

Četrtek, 21. november 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Elektronske storitve: COBISS+, mCOBISS, Moja knjižnica

Sreda, 20. november 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Knjižnica Ormož - Zelena knjižnica in otvoritev gostujoče razstave nagrajenih knjižnic

Sreda, 20. november 2019, ob 16. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Bralni klub v Knjižnici Ormož

Sreda, 20. november 2019, ob 9. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Teden splošnih knjižnic 2019

Od 18. do 22. novembra v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož
Več ...

Prekmurje ob zgodovinski prelomnici 1919

Četrtek, 14. november 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Denis Žuran - Na sončni strani galaksije

Petek, 8. november 2019, ob 18. uri v Beli dvorani Grajske pristave
Več ...

Stanko Čurin - odkritje doprsnega kipa in predstavitev filma o njegovem življenju in delu

Petek, 8. november 2019, ob 14.30 uri v Beli dvorani Grajske pristave
Več ...

Literarni večer s Ferijem Lainščkom

Sreda, 23. oktober 2019, ob 18. uri v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi
Več ...

Literarna delavnica kreativnega pisanja z dr. Davidom Bedračem

Ponedeljek, 21. oktober 2019, ob 17. uri v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž
Več ...

Ciril Vnuk - predstavitev pesniške zbirke Pocvétaje

Četrtek, 17. oktober 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Elektronske knjige in Biblos

Četrtek, 10. oktober 2019, ob 17. uri Knjižnici Ormož
Več ...

Literarno srečanje s člani Slovenskega centra PEN ter z literarnimi ustvarjalci iz domačega okolja

Sreda, 9. oktober 2019, ob 17. uri v Beli dvorani Grajske pristave
Več ...

Izdelava nakita iz fimo mase

Četrtek, 26. september 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Hojnik Ciril - Prikaz pletarske rokodelske obrti

Torek, 17. september 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Otvoritev razstave o življenju in delu dr. Franca Simoniča

Torek, 12. september 2019, ob 17. uri v Krajevni knjižnici Ivanjkovci
Več ...

Obisk zeliščne zemljanke Zelišča Kolarič v Sveti Ani

Četrtek, 29. avgust 2019, ob 16. uri - odhod izpred ormoškega gradu
Več ...

Dnevi poezije in vina 2019

Četrtek, 22. avgust 2019, ob 19. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Ustvarjalna delavnica pod dežniki

Ponedeljek, 12. avgust 2019, ob 9. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Nuša Topolovec: Vsakdanja uporaba eteričnih olj

Četrtek, 8. avgust 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Dominik Bombek: Biotska raznovrstnost

Četrtek, 1. avgust 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Veronika in Uroš Plantan: Medicina svete Hildegarde

Četrtek, 25. julij 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Zeliščar za en dan

Četrtek, 18. julij 2019, ob 17. uri v Čukovi grabi
Več ...

Zvonko Pukšič: Modrost narave za odgovorne ljudi

Četrtek, 11. julij 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Obvestilo o zamenjavi dogodkov na Četrtkovih zelenih popoldnevih

Četrtek, 11. in 18. julij 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Zvonko Pukšič: Modrost narave za odgovorne ljudi

Četrtek, 18. julij 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Zeliščar za en dan

Četrtek, 11. julij 2019, ob 17. uri v Čukovi grabi
Več ...

Minka Gantar: Ko imajo hormoni žur in Ko ima življenje žur

Četrtek, 4. julij 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Četrtkovi zeleni popoldnevi

Julij in avgust 2019, v Knjižnici Ormož
Več ...

Knjige na bazenu 2019

Julij in avgust 2019, Letno kopališče Ormož
Več ...

Fara tomaževska - 300 let župnije Sveti Tomaž

Petek, 28. junij 2019, ob 20. uri v Kulturnem domu Sveti Tomaž
Več ...

Psihofizično zdravje s Sanelo Banović

Četrtek, 27. junij 2019, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Literarna delavnica kreativnega pisanja z dr. Davidom Bedračem

Četrtek, 20. junij 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Predstavitev pesniške zbirke Anje Lazar v OŠ Ivanjkovci

Četrtek, 6. junij 2019, ob 18. uri v Krajevni knjižnici Ivanjkovci
Več ...

Skrivnosti grajskega parka

Četrtek, 16. maj 2019, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Ustvarjalno lončarjenje 2019

Torek, 7. maj - 18. junij 2019, ob 16. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Slovenski dnevi knjige - Milan Petek Levokov

Četrtek, 25. april 2019, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Popotniški vtisi dr. Mateja Mertika

Torek, 23. april 2019, ob 19. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Noč knjige v Ormožu

Torek, 23. april 2019, Knjižnica Ormož
Več ...

Pogovor z odvetnikom dr. Petrom Čeferinom

Četrtek, 11. april 2019, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Literarni večer z Bronjo Žakelj - Belo se pere na devetdeset

Četrtek, 28. marec 2019, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Predstavitev pesniškega prvenca Dominike Cajnko

Četrtek, 21. marec 2019, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Tečaj kaligrafije

Torek, 12. in 26. marec 2019, 2. in 9. april, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Predavanje Milana Krajnca Kako biti to, kar si

Četrtek, 7. marec 2019, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Sreda, 6. marec 2019, ob 9. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Predavanje Patra Karla Gržana

Ponedeljek, 25. februar 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Samo Rugelj: Resnica ima tvoje oči

Četrtek, 21. februar 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Torek, 19. februar 2019, ob 9. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Potopisno predavanje Aconcagua - Krajevna knjižnica Sveti Tomaž

Ponedeljek, 18. februar 2019, ob 18. uri v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž
Več ...

Lutkovna delavnica

Torek, 12. februar 2019, ob 9. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Dan odprtih vrat ob slovenskem kulturnem prazniku

Petek, 8. februar 2019, med 9. in 14. uro v Knjižnici Ormož
Več ...

Pokrajinska fotografija gorskega sveta in planinskega cvetja

Petek, 8. februar 2019, med 9. in 14. uro v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 4. februar 2019, ob 13. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Bralni klub

Četrtek, 31. januar 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 28. januar 2019, ob 13. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Predstavitev knjige Čar vina - Jože Rozman

Četrtek, 24. januar 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 21. januar 2019, ob 13. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 14. januar 2019, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Pravljični večer za odrasle 2019

Četrtek, 10. januar 2019, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 7. januar 2019, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Bralni klub

Četrtek, 27. december 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 17. december 2018, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Literarni večer - Vinko Möderndorfer

Četrtek, 13. december 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Pogovor z Zvezdano Mlakar v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž

Torek, 11. december, ob 18. uri v Kulturnem domu Sveti Tomaž
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 10. december 2018, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Zaključek bralne značke za odrasle 2018 - monodrama Devetsto

Četrtek, 6. december 2018, ob 17. uri v Beli dvorani Grajske pristave Ormož
Več ...

150 let ormoške čitalnice - Predavanje filozofa dr. Mirana Puconje

Torek, 4. december 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 3. december 2018, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Izdelovanje adventnih venčkov

Sreda, 28. november 2018, ob 16. uri v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž
Več ...

Literarni večer z Augustom Demšarjem

Torek, 27. november 2018, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 26. november 2018, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Predstavitev pesniške zbirke Denisa Žurana

Petek, 23. november 2018, ob 18. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Bralni klub - Fran Miličinski-Ježek

Četrtek, 22. november 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Dan brezplačnega vpisa 2018 v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi

Sreda, 21. november 2018, v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi
Več ...

Dan brezplačnega vpisa 2018 v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž

Sreda, 21. november 2018, v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž
Več ...

Marija Fras v Krajevni knjižnici Ivanjkovci

Torek, 20. november 2018, ob 17. uri v Krajevni knjižnici Ivanjkovci
Več ...

Dan brezplačnega vpisa 2018 v Krajevni knjižnici Ivanjkovci

Torek, 20. november, v Krajevni knjižnici Ivanjkovci
Več ...

Dan brezplačnega vpisa 2018 v Knjižnici Ormož

Torek, 20. november 2018, v Knjižnici Ormož
Več ...

Dan brezplačnega vpisa 2018

Torek, 20. november 2018, in sreda, 21. november, v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož
Več ...

Teden modrih knjig 2018

19.-23. november 2018 v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 19. november 2018, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Potopisni večer: Indija

Petek, 16. november, ob 18. uri v Osnovni šoli Središče ob Dravi
Več ...

Lutkovna delavnica

Ponedeljek, 12. november 2018, ob 11. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Potopisni večer: Kuba

Petek, 9. november 2018, ob 18. uri v Osnovni šoli Središče ob Dravi
Več ...

Rastoča knjiga Ormoža

Petek, 9. november 2018, ob 18. uri v Beli dvorani Grajske pristave Ormož
Več ...

Bralna značka za odrasle 2018

Marec-november 2018, Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož
Več ...

Nova sezona Bralnega kluba

Četrtek, 8. november 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Literarni večer z Mojco Širok

Torek, 16. oktober 2018, ob 19. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Turnir v namiznem tenisu - zaradi slabega vremena ODPOVEDAN

Sobota, 22. september 2018, ob 9. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Predstavitev monografije o Martinu Kojcu Helene Srnec

Torek, 18. september 2018, ob 19. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Branko Vnuk - Ormoški frančiškanski samostan

Četrtek, 13. september 2018, ob 19. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Maja Botolin Vaupotič - Zdravilstvo modrih žena

Četrtek, 23. avgust 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Dnevi poezije in vina 2018

Četrtek, 23. avgust 2018, ob 20. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Petra in Uroš Dobnikar - Šola luči

Četrtek, 16. avgust 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Poletni četrtkovi popoldnevi 2018

Julij in avgust 2018, ob 17. uri v Knjižnici Ormož
Več ...

Knjige na bazenu 2018

Julij in avgust 2018, Letno kopališče Ormož
Več ...

Minuli dogodki