Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Pravljične ure

S pravljičnimi urami, ki popeljejo otroke v svet domišljije ter bolj ali manj nenavadnih junakov in dogodivščin, skrbimo, da našim malčkom približamo knjige, pisano besedo, ilustracije in knjižnico samo. V družbi naših knjižničark in drugih zunanjih izvajalcev jim ni nikoli dolgčas. Predstavljeni pravljici sledi ustvarjalna, plesna ali gibalna delavnica, pri kateri se otrokom pri izdelavi raznih izdelkov pridružijo starši, dedki, babice ali drugi spremljevalci, otroci vseh starosti pa preživijo sproščene pol ure ob ustvarjanju, plesu ali čemerkoli drugim, kar zanje pripravijo domiselne pravljičarke.

V osrednji knjižnici v Ormožu izvajamo pravljične ure tedensko, v krajevnih knjižnicah pa enkrat mesečno. V mesecih juliju in avgustu pravljičnih ur ne izvajamo.

Knjižnica Ormož: vsak četrtek v mesecu ob 17. uri.

Krajevna knjižnica Središče ob Dravi: vsako drugo sredo v mesecu ob 17. uri.

Krajevna knjižnica Sveti Tomaž: vsako tretjo sredo v mesecu ob 17. uri.

Krajevna knjižnica Ivanjkovci: vsak drugi torek v mesecu ob 16. uri.

Pravljice pa lahko z našimi pravljičarkami prebirate tudi od doma. Na YouTube kanalu knjižnice si lahko ogledate pravljične ure v virtualnem okolju, ki so bile posnete ravno v ta namen.
 

  Nevidna nit

  Virtualna pravljična urica - Pikina skrivnost

  Pravljica ŠPELCA (Knjižnica Ormož)

  Petelinček prebudi upanje (Knjižnica Ormož)

  ZAVETJE - Pravljica z Bernardko (Knjižnica Ormož)

  PRODAJALEC SREČE - Pravljica s Simono (Knjižnica Ormož)

  BUBA - Pravljica z Bernardko (Knjižnica Ormož)

  ZIMSKA PRAVLJICA - Pravljica s Simono in Špelo (Knjižnica Ormož)


A še tako dobro izvedena pravljična ura v virtualnem okolju ne more nadomestiti obiska knjižnice, kjer lahko knjige vzamemo tudi v roke, jih prelistamo, vrnemo na polico ali vzamemo s sabo domov. Zato vas prisrčno vabimo v družbo knjig in vseh nas, ki z njimi preživljamo naše dneve.

Nekaj utrinkov iz pravljičnih uric:

Knjižnica Ormož

Krajevna knjižnica Središče ob Dravi

Krajevna knjižnica Sveti Tomaž

Krajevna knjižnica Ivanjkovci