Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Strokovna predavanja

Knjižnica obiskovalcem nudi možnost aktivnega, ustvarjalnega in kvalitetno preživetega prostega časa in v lokalni skupnosti predstavlja »vrata do znanja«. Pripravlja izobraževanja, predstavitve strokovnih knjig, organizira predavanja strokovnjakov z različnih področij, namenjena pridobivanju raznih znanj, veščin in spretnosti. Prebivalcem nudi podporo pri učenju in izobraževanju, tako učenju iz lastnega interesa kot učenju zaradi zahtev dela ali formalnega izobraževanja. Na ta način uveljavlja pozitiven odnos do učenja, spodbuja prebivalce k učenju in kritičnemu mišljenju, jih informira, usmerja k različnim izobraževalnim programom ali oblikam in svetuje pri izboru učnih tem.

Strokovna predavanja se izvajajo skozi vse leto in potekajo na različne teme. V poletnem času vsak četrtek v juliju in avgustu potekajo raznovrstni strokovni dogodki na t. i. zelene teme, kjer je v okviru četrtkovih zelenih popoldnevov poudarek na spoznavanju in ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter izboljšanju zdravja in dobrega počutja nasploh, pomemben sklop predavanj pa predstavljajo tudi Vinske zgodbe, kjer vsaj enkrat ali dvakrat letno gostimo priznanega vinskega poznavalca ter se posvetimo izobraževanju o kulturi pitja vina, vinogradništvu ter takšni ali drugačni literaturi na to temo.