Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Brajde

Ormož se nahaja v z vinsko trto zasejanim bogatim območjem. Tudi na knjižnični letni terasi je zasajena vinska trta, ki bralcem in obiskovalcem daje prijetno senco, vsako leto pa tudi bogato rodi.

 

 

POLETNA SENCA ZA BRANJE

Gosta senca brajd je v poletnem času idealen prostor za branje na prostem.

 

 

REZ VINSKE TRTE IN TRGATEV

Vinsko trto je potrebno seveda tudi redno vzdrževati, za kar se poskrbi s prostovoljno pomočjo strokovnjakov izven knjižnice, čeprav tudi v sami knjižnici tega strokovnega znanja nikakor ne primanjkuje.

 

 

Dozorelo grozdje oberemo knjižnični delavci sami, v trgatev pa radi vključimo tudi zaposlene preko različnih projektov, kot je npr. Podporno delovanje na področju kulture, ki se je izvajalo v letih 2021/2022.

 

 

GROZDNI SOK

Trgatev je v vinorodni pokrajini, v kateri leži občina Ormož, pomemben dogodek. Iz obranega grozdja lokalni pridelovalec iztisne grozdni sok. Pridelani sok se uporablja kot promocijsko darilo ali pa kot pogostitev obiskovalcev prireditev.

Ker se zelena knjižnica zavzema za osveščanje o škodljivosti prekomernega pitja vina, se iz knjižničnega grozdja vina ne prideluje.

 

 

MARMELADA

Iz grozdja se pripravi tudi marmelada, ki se podobno kot sok uporablja v promocijske namene. Poimenovali smo jo Uvod v poželenje po pesniški zbirki Ormožanke, tudi prejemnice Veronikine nagrade, Petre Kolmančič.

 


<< Predhodna stran Na vrh Naslednja stran >>