Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Bralni klub

Bralni klubi so namenjeni spodbujanju poglobljenega branja in refleksiji prebranega, druženju, izmenjavi mnenj, vrednotenju in presojanju prebranega. Člani bralnih klubov se skupaj in sproti odločajo, kaj in kako bodo brali, katere teme raziskovali, o čem se bodo pogovarjali in kaj zanimivega bodo počeli. Pester nabor knjižnega in neknjižnega gradiva knjižnice (novitete, klasiki, knjige s seznama Bralne značke, strokovna dela, članki, filmi) poskrbijo za dostopnost in zadovoljitev različnih bralnih okusov. Če vas veseli pogovarjati se o knjigah (tudi o prebranih člankih ali ogledanih filmih), vas vabimo, da se pridružite kateremu od bralnih klubov. Vse potrebne informacije dobite v knjižnici.

Bralni klub v Ormožu vodi Marijana Korotaj. Člani se dobivajo enkrat mesečno, predvidoma ob sredah dopoldan, od oktobra do julija.

Bralni klub v Središču ob Dravi, ki nosi ime Dravulice, se srečuje skorajda nepretrgoma enkrat tedensko, praviloma ob sredah, na izbrani lokaciji v  Središču ob Dravi. Vodja bralne skupine je Zdenka B. Slavič.

Bralni klub Sveti Tomaž, ki ga vodi Zlatka Majcen,  se dobiva enkrat mesečno, in sicer po predhodnem dogovoru, praviloma v sredo, v prostoru Krajevne knjižnice Sveti Tomaž.

V letu 2020/2021 se nadaljuje izvajanje bralnih klubov, način srečevanj pa se sproti prilagaja epidemiološkim razmeram in veljavnim ukrepom NIJZ.

 

 

BRALNI KLUB Središče ob Dravi 2020/2021

Krajevna knjižnica Središče ob Dravi ima zveste bralce, ki se o prebranem radi tudi pogovorijo v sproščenem krogu druženj. Sicer se skupina bralcev v Središču ob Dravi, ki jih druži veselje do branja in kulture, sestaja že več let in imajo daljšo tradicijo od krajevne knjižnice, a zadnja leta delujejo pod okriljem študijskega krožka naše knjižnice. Radi se predstavijo z imenom Dravulice, ki v sebi skriva asociacije na lokalno okolje in na sprehajanja po ulicah brezmejnega sveta literature.

Srečanja Bralnega kluba Središče ob Dravi potekajo praviloma ob sredah na izbrani lokaciji v Središču ob Dravi. Vodja bralne skupine je Zdenka B. Slavič, ki skrbi, da so srečanja redna, intenzivna in prijetna. Oblika srečanj se sproti prilagaja epidemiološki situaciji in veljavnim ukrepom NIJZ.

BRALNI KLUB Sveti Tomaž 2020/2021

Tudi Krajevna knjižnica Sveti Tomaž ima svoj bralni klub. Člani kluba se enkrat mesečno sestajajo v prostoru krajevne knjižnice, prisluhnejo drug drugemu, odprto in sproščeno razpravljajo, izmenjujejo mnenja in vtise, se učijo, spoznavajo raznovrstno literaturo in se družijo.

Bralni klub Sveti Tomaž vodi Zlatka Majcen, ki člane še dodatno motivira in navdušuje za branje ter pogovarjanje. Dobivajo se eno sredo mesečno, in sicer po predhodnem dogovoru. Oblika srečanj se sproti prilagaja epidemiološki situaciji in veljavnim ukrepom NIJZ.