Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Biblos

 

 

Biblos je prva slovenska eKnjižnica, v kateri si lahko izposodite e-knjige in jih prebirate na e-bralnikih, pametnih telefonih, tablicah, prenosnikih in osebnih računalnikih.

Najudobnejše je branje na e-bralniku, ki je očem prijazen, njegov zaslon je podoben papirju in na soncu ne blešči, možna je nastavitev za vas najbolj primerne velikosti pisave, baterija pa zdrži brez polnjenja tudi več tednov. Če bralnika nimate, si ga lahko izposodite v naši knjižnici.

Za prijavo na portalu Biblos potrebujete uporabniško ime: to je oznaka SIKORM + številka članske izkaznice (npr. SIKORM0100001), geslo je pa enako geslu za dostop do Moje knjižnice .

E-knjige so zaščitene, zato mora vaš e-bralnik podpirati knjižni format ePUB DRM, dodatno še InkBook. Izmed e-bralnikov so podprti vsi novejši bralniki, ne pa tudi bralniki Kindle podjetja Amazon. Zaradi novega sistema zaščite nekateri starejši e-bralniki, ki so nekoč Biblos podpirali, sedaj ne delujejo več. Če sami e-bralnika nimate, si ga lahko v knjižnici brezplačno izposodite. Knjižnica ima na  voljo 5 e-bralnikov.

Istočasno si lahko izposodite 4 e-knjige in jih hkrati prebirate na petih različnih napravah. E-knjige so berljive 14 dni, po tem času pa se zaklenejo in postanejo trajno neuporabne. Izposojenih e-knjig si ne morete podaljšati, lahko si jih pa ponovno izposodite. Možno jih je tudi predčasno vrniti, vendar ne prej kot 24 ur od same izposoje.

Navodila za izposojo e-knjig:
- spletna stran
- osebni računalnik ali prenosnik
- e-bralnik
- Android
- iOS (iPhone in iPhad).

 

Letak Biblos

Pomoč na daljavo (TeamViewer)

Pomoč na daljavo (Remote Utilities)