Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Izposoja gradiva

Član si lahko ob posamični izposoji izposodi dvajset enot knjižnega gradiva in devet enot neknjižnega gradiva. Pri tem si lahko izposodi le eno enoto istega naslova in tri naslove novega gradiva, ki ga je knjižnica pridobila v zadnjem mesecu.

Član si ne more izposoditi na dom gradiva iz domoznanske zbirke, čitalniškega gradiva in zadnjih dveh številk serijskih publikacij. Izposoja tega gradiva se izjemoma dovoli po presoji strokovnega delavca na izposoji. Izposojo starejšega domoznanskega in drugega dragocenega gradiva odobri direktor.

V krajevnih knjižnicah si lahko člani izposodijo tudi zadnji številki serijskih publikacij.

Izposoja na dom ni mogoča, če član nima poravnanih finančnih obveznosti do knjižnice, ki presegajo 20 EUR ali so starejše od 3 mesecev.

Na člansko izkaznico mladoletnega člana do 14. leta starosti izposoja in rezervacija leposlovnega gradiva za odrasle ni možna. (22. člen Pravilnika o splošnih pogojih poslovanja Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož)