Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Članska izkaznica

Člani v najkrajšem možnem času po vpisu prejmejo člansko izkaznico, s katero izkazujejo članstvo v knjižnici. Članska izkaznica ni prenosljiva. Zaradi preverjanja identitete imetnika članske izkaznice sme knjižničar pred izposojo gradiva od člana zahtevati tudi osebni dokument s fotografijo.

Pravico do knjižničnih storitev, ki so dostopne le članom, je mogoče uveljavljati ob predložitvi veljavne članske izkaznice.

Imetnik članske izkaznice je osebno, materialno in kazensko odgovoren za zlorabo članske izkaznice. Za mladoletne člane v primeru zlorabe članske izkaznice odgovarjajo njihovi starši ali skrbniki.

Član je o izgubi članske izkaznice dolžan takoj obvestiti knjižnico, ki mu proti plačilu izda nadomestno izkaznico. Po preteku treh let je možna brezplačna zamenjava poškodovane članske izkaznice. (14. člen Pravilnika o splošnih pogojih poslovanja Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož)