Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

ERASMUS+

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož

Številka projekta: KA1-AE-17/18

Naziv projekta: Čez mejo po idejo/ Across the border for an idea

Trajanje: 22 mesecev,  od 01-06-2018 do 31-3-2020

Projekt učne mobilnost osebja  za izobraževanje odraslih »Čez mejo po idejo« predvideva udeležbo na strukturiranih tečajih v tujini in ogled knjižnice v kraju izobraževanja v času od 1. 6. 2018 do 31. 3. 2020.

Želja nam je, da se knjižnica hitro in učinkovito prilagaja družbenim razmeram ter zagotavlja možnosti izobraževanja zaposlenim za obvladovanje sprememb, osebni in strokovni razvoj ter dodatno motivacijo za kvalitetno delo. Mednarodno usposabljanje omogoča zaposlenim, da presegajo lokalno,  sledijo razvoju,  da so v stiku s sodobnimi trendi izobraževanja odraslih in da krepijo zavest evropskega državljanstva.

Cilj projekta je, da se bo 8 zaposlenih udeležilo 4 izobraževalnih vsebin. V času izobraževanja bomo vnaprej dogovorili tudi obisk knjižnice v kraju izobraževanja.

V projektu načrtujemo 4 izobraževanja s področij: Upravljanje s stresom in preprečevanje izgorevanja pri delu z ljudmi, Čustvena inteligenca: prepoznati, izkoristiti in upravljati čustva v delovnih procesih, Reševanje težav in odločanje ter Učinkovito in uspešno upravljanje projektov, ki se jih bosta udeležila po 2 zaposlena. V mestu, kjer bo izvedeno izobraževanje, si bosta po predhodnem dogovoru tudi ogledala nam primerljivo knjižnico.

Vsebine izobraževanja vključujejo krepitev kompetenc projektnega vodenja in menedžmenta, razvoja dela z ljudmi, razvoja idej, metod dela, poklicnega ter osebnega kapitala osebja, preprečevanja sindroma izgorelosti, vzdrževanja motivacije, vpeljevanja podjetnosti, inovativnosti v nadaljnje delo ipd.

Pričakujemo, da bo udeležba na izobraževanju v tujini pripomogla h krepitvi osebnih, poklicnih, jezikovnih in organizacijskih kompetenc zaposlenih, na posameznika delovala motivacijsko in stimulativno ter vplivala na nadaljnjo profesionalizacijo zaposlenega udeleženca.