Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.

Bralni klub

V letu 2019 se nadaljuje že tretja sezona izvajanja Bralnega kluba ormoške knjižnice. Vsaj enkrat mesečno (v četrtek ob 17. uri) se izvede srečanje bralcev, namenjeno spodbujanju in refleksiji branja. Pester izbor knjig (novitete, klasiki, knjige iz seznama Bralne značke, strokovna dela) in tem poskrbi za zadovoljitev različnih bralnih okusov in pripomore k utrjevanju bralne kulture. Bralni klub vodi Marijana Korotaj. Če vas veseli pogovarjati se o prebranih knjigah (tudi o prebranih člankih ali ogledanih filmih), vas vabimo, da se jim pridružite.

V okviru projekta poteka tudi Bralni klub v Središču ob Dravi, ki nosi ime Dravulice in ima že daljšo tradicijo. Člani bralnega kluba se srečujejo enkrat tedensko, praviloma ob sredah na izbrani lokaciji. Vodja bralne skupine je Zdenka B. Slavič. Če se želite pridružiti, povprašajte za  več informacij knjižničarko v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi.

Tudi v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž se je ob koncu leta 2018 pričel izvajati Bralni klub, ki ga vodi Zlatka Majcen. Ljubitelji branja in pogovarjanja se dobivajo enkrat mesečno, in sicer po predhodnem dogovoru, v sredo, v prostoru krajevne knjižnice. Če se želite pridružiti, povprašajte za  več informacij knjižničarko v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž.

Branje je posebno doživetje in kulturni privilegij, ki nam je vsem dostopen. Nikoli ni prepozno preizkusiti  kaj novega in prijeten klepet vedno prinese dobro voljo, zato vas vabimo k sodelovanju.